Blog

Beste student… die ik niet ken

Volgende week beginnen de examens. Daarom schrijf ik je deze brief, via sociale media, omdat ik niet meer weet hoe ik je nog kan bereiken, hoe we verbinding met elkaar krijgen. Ik noem je student, omdat ik moet toegeven dat ik zelfs je naam niet ken.

Waarom ik niet (meer) in ervaringsdeskundigheid geloof

Ervaringsdeskundigen zijn een meerwaarde in de geestelijke gezondheidszorg. En toch klopt er iets niet. Bedenkingen bij het concept 'ervaringsdeskundigheid'.

Over talenten van kinderen en leerkracht zijn, het mooiste beroep van de wereld

Vanaf 1 september deel ik samen met Carolien Frijns het hoofdredacteurschap van het Tijdschrift 'School- en klaspraktijk'. Voor het juninummer schreef ik alvast deze column voor de rubriek 'Goesting'. Intussen heb ik mijn diploma lager onderwijs in handen. Wat heb ik veel geleerd de afgelopen twee jaar. Over mezelf, over kinderen en hun talenten en over boterhamlijsten.

En toen was het kot te klein!

Voor de derde keer roep ik naar boven dat het nu echt wel genoeg geweest is. ‘Mogen we ons potje nog afmaken?’ Ik voel hoe mijn potje alleszins vol zit. ‘Nee, jongens, het is echt GENOEG! Geen Playstation meer!’ Ik krijg geen reactie. En toen ... was het kot te klein!

‘Psychoot’ schrijft column

Een krant die bericht over psychische problemen, alsof het normaal is, niet spectaculair. Dat vind ik heel bijzonder.

Reizen met kinderen? ‘Bijna zo leuk als de Belgische kust’

Reizen met kinderen? ‘Bijna zo leuk als de Belgische kust’ 14 jaar geleden gingen we samen op reis, een jaar, in Azië, mijn man en ik. We waren amper een maand samen toen we die beslissing namen. Die reis was de basis voor onze relatie. Een reis waarin we elkaar leerden kennen, waarin we de zotste avonturen beleefden, van stiekem overnachten op de Chinese muur tot een motor kopen in Vietnam en over de Cambodjaanse grens smokkelen. Een jaar waar, toegegeven, ook foute verwachtingen werden gesteld, want zelfs na 14 jaar krijg ik mijn man nog steeds niet uitgelegd dat…

Als de werkelijkheid de grootheidswaanzin overtreft

‘Ik ga een boek schrijven,’ de verpleegster knikte. ‘Het gaat weken in de top 10 staan. Het gaat zelfs vertaald worden.’ ‘Grootheidswaanzin’, noteerde ze in mijn dossier. En ze had gelijk.

Over de penis in vol ornaat en mijn ode aan de leerkracht

Vorig jaar startte ik, als lerarenopleider, zélf met onze eigen opleiding lager onderwijs. Lees hier welke inzichten het me al bracht.

Zonen en telefoneren

'Thuiswerken' als beginnende zelfstandige met zonen in de buurt. Het is beslist een uitdaging!

En toen waren de kinderen één dag de baas…

Er waren klachten van de 'broerenvakbond', dat er te strenge regels waren over het I-pad en Playstation gebruik. En dus gaven we hen één dagje carte blanche.