Blog

En toen was het kot te klein!

Voor de derde keer roep ik naar boven dat het nu echt wel genoeg geweest is. ‘Mogen we ons potje nog afmaken?’ Ik voel hoe mijn potje alleszins vol zit. ‘Nee, jongens, het is echt GENOEG! Geen Playstation meer!’ Ik krijg geen reactie. En toen ... was het kot te klein!

‘Psychoot’ schrijft column

Een krant die bericht over psychische problemen, alsof het normaal is, niet spectaculair. Dat vind ik heel bijzonder.

Reizen met kinderen? ‘Bijna zo leuk als de Belgische kust’

Reizen met kinderen? ‘Bijna zo leuk als de Belgische kust’ 14 jaar geleden gingen we samen op reis, een jaar, in Azië, mijn man en ik. We waren amper een maand samen toen we die beslissing namen. Die reis was de basis voor onze relatie. Een reis waarin we elkaar leerden kennen, waarin we de zotste avonturen beleefden, van stiekem overnachten op de Chinese muur tot een motor kopen in Vietnam en over de Cambodjaanse grens smokkelen. Een jaar waar, toegegeven, ook foute verwachtingen werden gesteld, want zelfs na 14 jaar krijg ik mijn man nog steeds niet uitgelegd dat

Als de werkelijkheid de grootheidswaanzin overtreft

‘Ik ga een boek schrijven,’ de verpleegster knikte. ‘Het gaat weken in de top 10 staan. Het gaat zelfs vertaald worden.’ ‘Grootheidswaanzin’, noteerde ze in mijn dossier. En ze had gelijk.

Over de penis in vol ornaat en mijn ode aan de leerkracht

Vorig jaar startte ik, als lerarenopleider, zélf met onze eigen opleiding lager onderwijs. Lees hier welke inzichten het me al bracht.

Zonen en telefoneren

'Thuiswerken' als beginnende zelfstandige met zonen in de buurt. Het is beslist een uitdaging!

En toen waren de kinderen één dag de baas…

Er waren klachten van de 'broerenvakbond', dat er te strenge regels waren over het I-pad en Playstation gebruik. En dus gaven we hen één dagje carte blanche.

Hoe het zelfstigma blijft branden

7 jaar ligt mijn psychose intussen achter me. Ik werk voltijds. Je zou me hersteld kunnen noemen en toch blijft het zelfstigma branden. Maar wat is zelfstigma? ‘Ze moest een filmpje over jou bekijken, over je psychose.’ Gisteren kwam ik op de gang een collega tegen, zo eentje van een ander departement met wie ik … Hoe het zelfstigma blijft branden Read More »

Kinderen als kanariepietjes van onze maatschappij

Met de verkiezingen in zicht rollen de partijen over elkaar heen om hun mening over het onderwijs te geven. Forse uitspraken worden gedaan, puntenplannen worden opgesteld want ‘het gaat niet goed met het Vlaamse onderwijs’. Daarbij wordt echter één fundamenteel inzicht over het hoofd gezien: onderwijs is een middel, geen doel op zich. En dus … Kinderen als kanariepietjes van onze maatschappij Read More »

Aan de ‘leeggangers van het onderwijs’

De afgelopen week regende het berichten over onderwijs. Alleen negatieve berichten. De Morgen kwam met een dossier waarvan de veelzeggende titel ‘Code rood in de klas’ weinig ruimte liet voor een positieve noot. En er werden uitspraken gedaan, oneliners. Bart De Wever sprak in Terzake over de ‘pretpedagogie’: een startsein voor nog meer krasse uitspraken. Grijzende, kalende mannen Philip Brinkman vergeleek … Aan de ‘leeggangers van het onderwijs’ Read More »