Bio

Ik was 10 jaar toen ik besloot dat ik de wereld kon en ging veranderen. Dat zou ik doen door te schrijven. Samen met mijn buurmeisje richtten we ‘De natuurvriendjes’ op. Een tweemaandelijks krantje met informatie over dieren en tips over hoe we voor de natuur konden zorgen, netjes uitgetypt en met tekeningen verzorgd. We verkochten het voor 20 frank in het dorp. Op het einde van het jaar schonken we 6000 frank aan WWF. De activist in mij was geboren, de schrijver ook.

Fitz roy Argentinie
lezingen.png

8 jaar later ging ik Germaanse filologie studeren. De liefde voor taal, voor lezen en schrijven groeide, de angst voor het witte blad ook. Wat kon ik schrijven, wat had ik te vertellen, wie zou me willen lezen? De grote kinderdroom om schrijfster te worden borg ik op. Ik werd leerkracht en daardoor veranderde ik de wereld elke dag. Onderwijs werd en is nog steeds mijn passie. Ik gaf in heel wat verschillende onderwijscontexten les, in onthaalklassen, tweedekansonderwijs, lager onderwijs, de lerarenopleiding.

theater.png

In 2012, na de geboorte van mijn derde zoon, kreeg ik een kraambedpsychose, een ontzettend bevreemdende ervaring en op een manier een kentering in mijn leven. Plots wist ik waarover schrijven. Mijn eerste boek ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ verscheen in 2014, een autobiografische roman over die psychose maar vooral ook over mensonterende behandeling. De activist in mij werd weer wakker. Acht jaar lang stond ik op de barricades om te strijden voor patiëntenrechten. Ik sprak op congressen, richtte Psychosenet België op en zetelde 3 jaar in de Hoge Gezondheidsraad. Ik schreef opiniestukken en er volgden nog boeken: ‘Uitgedokterd (2016), Lena (2017),  PSSST! Het grote weetjes en niet weetjes boek over psychische … euh… je weet wel (2019) en Ben ik dan nu weer normaal?’ (2020). Met dat laatste boek sloot ik mijn activisme in de geestelijke gezondheidszorg na zovele jaren af, tenminste dat dacht ik. 

Tussen 2020 en 2023 hield me vooral bezig met mijn heerlijke baan als docent Nederlands in de lerarenopleiding en schreef ik mijn eerste fictieve kinderboeken over onze hond Wifi en mijn drie zonen. ‘Een jaar met Wifi’ en ‘Wifi en de broers’ verschenen in 2021 en 2022. De Wifi boeken zijn grappige boeken met korte verhaaltjes die kinderen willen aanzetten tot lezen. En dat doen ze. Sinds het verschijnen van de boeken krijgen we wekelijks fanmail voor onze hond en bezoeken we heel wat scholen. Op de instagrampagina van Wifi (Wifi_en_debroers) kan je onze avonturen volgen. In mijn vrije tijd leerde ik het plezier van tuinieren kennen. Dat plezier wilde ik met anderen delen en dus verscheen in het voorjaar van 2023 het boek ‘Mild tuinieren’over hoe je tuin misschien een antwoord kan zijn op mentale uitdagingen en ecologische vraagstukken. Een boek geschreven uit het hart van een echt natuurvriendje. 

opiniestukken.png

Het leek me allemaal voor de wind te gaan tot in juni 2023 het noodlot opnieuw toesloeg. De aanhoudende werkdruk op de hogeschool triggerde voor de tweede maal in mijn leven een psychose. Heel wat zekerheden vielen weg. Herstellen van een psychose is niet makkelijk. Het is opnieuw een zoektocht naar mezelf, naar wie ik ben en (nog) kan zijn. Een een auteur, een leerkracht, een expert in taaldidactiek? Ik neem even de tijd om het uit te zoeken. 

Snuister in de tussentijd gerust rond op deze pagina’s. Lees, scroll, swipe. Neem je tijd om me te leren kennen. Hopelijk vind je wat je zoekt. Ik vind jou nu al de leukste bezoeker van deze website.