Lezingen en workshops

Lezingen en workshops

Lezingen

Ik geef heel wat lezingen in scholen, bibliotheken, ziekenhuizen. De afgelopen 5 jaar heb ik vaak verteld over mijn ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Dat doe ik nu niet meer. Niet omdat ik me ervoor schaam, maar omdat het een plaatsje gekregen heeft naast andere gebeurtenissen in mijn leven. En omdat ik hoop dat we nu, 8 jaar later, zoveel verder staan in de psychiatrie. Wel kan je me nog contacteren voor andere lezingen.  

  • Wat zijn psychishe problemen – een lezing in bevattelijke taal over datgene waar 1/4 van de bevolking aan lijdt.
  • Wat zijn psychiatische diagnoses? Welke impact hebben ze en wat willen ze precies zeggen? 
  • Diagnoses en etiketten in het onderwijs. Overpsychiatisering in de schoolcontext?
  • Didactiek Nederlands in de lagere school. 

Daarnaast maak ik ook lezingen op maat.

Ik ben erkend door het Vlaams Fonds voor de Letteren als  auteur die in aanmerking komt voor subsidie voor auteurslezingen.

Workshops

Hoe leg je uit wat psychische problemen zijn? Wat weten we allemaal en wat nog niet? Ik schreef er het non-fictie kinderboek ‘Pssst’ over en ontwikkelde een methodiek om kinderen hierover te leren praten, maar ook volwassenen kunnen er baat bij hebben. In de workshop gaan we actief aan de slag, met een stel kookpotten.

Voor kinderen ( en volwassenen) vanaf 10 jaar.

Er zijn ook workshops voor leerkrachten en / of ouders om duiding te geven bij de methodiek.

Lesmateriaal vind je op https://borgerhoff-lamberigts.be/boeken/pssst

workshops