Waarom we jou graag ontvangen

Onze tuin is, voor mij althans, een haven van rust. De ultieme mindfulness. In moeilijke periodes brengt hij soelaas. De tuin leerde me nederigheid en geduld. We hopen dat onze tuin ook iets voor jou kan betekenen.

 

Onze tuin is ook een plek waar kinderen nog echt mogen spelen, ravotten, niet met speelgoed, niet met tablets, maar gewoon met stokken en boomstronken en jawel rommel. ‘Niet vuil is niet gespeeld’. We hopen dan ook dat gezinnen de weg naar onze tuin vinden. Minder gegoede gezinnen willen we ook de kans geven om even vakantie te hebben. Wil je toch nog een beetje meer betalen voor een overnachting, omdat jij die financiële ruimte wel hebt, dan gebruiken we dat spaarpotje en onze eigen bijdrage om een aantal weekends ook die gezinnen de kans te geven om te komen logeren.

Waarom we graag onze tuin even met je delen? 16 jaar geleden trokken mijn man en ik een jaar door Azië en ook later bleven we, met de kinderen reizen. We logeerden vaak bij mensen thuis. Het zijn onze mooiste herinneringen. Gastvrijheid vinden we een ontzettend mooie waarde die we ook aan onze jongens willen meegeven. Onze oudste zoon noemden we Jip, wat in het Fries ‘geven’ of ‘gastvrij zijn’ betekent. We geven je daarom graag een plekje in onze tuin. Als je geeft, krijg je zoveel meer.

Mocht je ons een bezoekje brengen, dan hopen we dat je, net als wij je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houdt. Kom met de fiets, te voet of het openbaar vervoer. Beperk je afval of neem, als je met de auto komt, het eventueel weer mee naar huis. We proberen zoveel mogelijk regenwater te gebruiken. Ons composttoiletje bespaart alvast heel wat water en over twee jaar zullen onze bloemen jullie heel dankbaar zijn.

We proberen ook zoveel mogelijk de lokale economie te steunen.

De zeep en shampoo die we aanbieden hebben een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk. Ze zijn ook in Moerbeke bedacht! Neem een kijkje op https://www.wondr.care/

De inrichting van de tent en het ‘badkamertje’ gebeurde zo veel mogelijk met tweedehands spulletjes. De Moerbeekse interieurstyliste Cindy adviseerde ons en maakte er zo voor jou een gezellig plekje van.  

Moerbeke is geen plek waar je eindeloos kan shoppen maar we hebben wel heel wat mooie winkels die zeker een bezoekje verdienen. We verzamelden ze hier. Daar vind je ook de heerlijke restaurants uit de buurt waar je kan gaan eten of die aan huis leveren.