Jouw logeerplekje

In het midden van het bos staat een canvas tent. Daar kan een gezin met ongeveer 3 kinderen slapen. Er is een dubbel bed en 3 enkele bedden. We voorzien dekbedden en kussens. Als je wil zorgen we ook voor beddengoed, tegen een meerkost. In onze boomhut maakten we ook nog twee stapelbedplekjes, maar die dienen vooral om je heerlijk terug te trekken met een boek.

 

Het is een beetje onze waanzinnige boekenboomhut. Wie komt logeren, geef ik graag mijn liefde voor kinderboeken mee. Lees je niet graag? Om het met de woorden van de jeugdliteratuurdeskundige Aidan Chambers te zeggen: dan heb je gewoon nog niet het juiste boek gevonden. Ik leen je graag wat boeken om je te inspireren.

In ons tuinhuisje waar ook de geiten en de kippen huizen, hebben we een badkamertje gemaakt, of iets wat er op lijkt. Er staat een composttoiletje. Er is ook een douche die aangesloten is op een container met regenwater. Dat water wordt verwarmd  met zwarte plastic zakken. We zijn dus afhankelijk van regenwater én de zon. Het toont aan hoe vanzelfsprekend we warm water vinden. Maar geen nood, mocht het nodig zijn, voorzien we je op een andere manier van warm water. 

Aan je tent heb je een houtvuurtje waar je zelf, éénpansgerechten, op kan koken. Met zevenblad maak je heerlijke pesto. Of wat dacht je van brandnetelsoep. Ook dovenetel, vogelmuur en look zonder look kan je vinden in het bos voor heerlijke gerechten. Wil je het graag proberen, klop even aan en wij voorzien jullie van het nodige kookgerief. Van de rode bessenstruikjes en bramen mag je ook altijd plukken. Geen zin om te koken, we hebben heel wat zaken in de buurt die aan huis leveren of waar je iets lekkers kan afhalen. Lekker lui en zo steun je de lokale economie.  

Doordat de tent in het bos staat hebben jullie maar ook wij, een beetje eigen privacy al ben je ook welkom in de rest van de tuin voor een babbeltje, een frisse duik in de zwemvijver of een sprong van de trampolines. Mijn man en ik werken, door de coronacrisis, volledig van thuis uit. Toets gewoon even bij ons af. Ook de diertjes mag je bezoeken en liefst zelfs mee verzorgen. Helpende handen zijn altijd welkom in onze tuin. Werken in de moestuin, takkenrils maken, hout stapelen. Mijn zonen zeggen dat ik de bijzondere gave heb om altijd ‘klusjes te bedenken’.