Boeken

Kortsluiting in mijn hoofd was mijn debuut, een autobiografische roman over mijn ervaringen met psychose en de behandeling in de psychiatrie.

Lees meer over Kortsluiting in mijn hoofd. 

Er kwam heel wat kritiek op het boek dat volgens velen een te negatief en eenzijdig beeld schetste van de geestelijke gezondheidszorg. Ik ging op zoek naar goede voorbeelden en initiatieven in België en Nederland en interviewde deskundigen. Zo kwam ik met een uitgedokterd plan.

Lees meer over Uitgedokterd.

De stigmadoorbrekende organisatie Te Gek!? vroeg me een novelle te schrijven. Lena is mijn fictiedebuut, over een psychiatrisch verpleegkundige op een crisisafdeling. Over afstand en nabijheid, over een Jezus van deze tijd en een hulpverleenster als held.

Lees meer over Lena. 

Mijn ervaring in de geestelijke gezondheid wilde ik koppelen aan mijn know how in het onderwijs. In september 2019 verschijnt ‘Pssst, het grote weetjes en niet weetjes boek over psychische … euh… je weet wel’, een non-fictie kinderboek voor lezers vanaf 10 jaar. Vanaf augustus vind je ook een lessenpakket op de website van Borgerhoff & Lambrigts. 

Lees meer over Pssst

Een droom werd werkelijkheid ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ werd in 2019 in het Engels vertaald.

Lees meer over Psychotic Mum